Veilige, slijtvaste busbanen

KLEURVAST EN ZICHTBAAR

Voordelen

Thermoflex busbanen

Duidelijk contrast

Kleurvast

Lange levensduur

Veilige stroeve ondergrond

Thermoflex busbaanbekleding

Een gekleurde busbaan maakt de verkeerssituatie voor alle verkeersdeelnemers duidelijker en daardoor veiliger. Het voordeel van een Thermoflex toplaag is dat deze het wegdek ook stroef maakt en een hoog waterbergend vermogen heeft. De busbaan zelf is daardoor veiliger, zelfs bij slecht weer. En een groot voordeel ten opzichte van gekleurd asfalt en veel andere coatings: ook bij regen is een Thermoflex toplaag goed zichtbaar. 

De toplaag beschermt het onderliggende asfalt of beton daarnaast tegen de invloeden van weer, wind en strooizout. Dit voorkomt dat gevaarlijke slijtageplekken, scheuren en craquelé ontstaan. De levensduur van het totale behandelde weggedeelte wordt door Thermoflex verlengd. Niet alleen een veilige maar ook een duurzame oplossing dus! 

KLEUR ALS DIFFERENTIATIE

Een gekleurd weggedeelte zorgt voor een hogere attentiewaarde. Thermoflex is bijzonder kleurvast. Naast de vaak gekozen kleur groen voor een busbaan, zijn uiteraard ook vele andere kleuren mogelijk. We pigmenteren de Thermoflex toplaag voor de busbaan in een kleur naar uw keuze en strooien deze in met een natuurlijk gesteente of circulair glas. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos! 

ZELFHERSTELLENd

In tegenstelling tot traditionele coatings is Thermoflex plastisch waardoor deze spanningsvrij op de ondergrond ligt. Dit zorgt voor een uitstekende hechting en maakt Thermoflex bijzonder slijtvast. Wanneer door hitte of kou de ondergrond uitzet of krimpt, beweegt onze toplaag mee. Dat maakt Thermoflex zelfherstellend. Ook bij veelvuldige en zware belasting.

Een levensduur van meer dan 20 jaar

Thermoflex heeft een aantoonbare levensduurverwachting van meer dan 20 jaar. Meer dan één miljoen vierkante meter aan oppervlakken is al voorzien van Thermoflex. Zelden hebben we nog hoeven herstellen of repareren, zelfs niet op de toplagen die we eind jaren ’80 aanlegden. Bijna 40 jaar ervaring is wel voldoende om overtuigd te zijn van de duurzaamheid van Thermoflex! 

Na aanleg binnen één dag begaanbaar

Na het aanbrengen van Thermoflex is de busbaan binnen één dag alweer begaanbaar. Uiteraard plannen we onze werkzaamheden altijd in goed overleg met onze klant. Zo wordt de verkeershinder tot een minimum beperkt.

Bestekteksten

Aanvragen

Bestekteksten aanvragen? Vul uw e-mail adres en/of uw telefoonnummer in wij reageren zo spoedig mogelijk terug!

Toepassingen voor

WEGEN, FIETSPADEN, BRUGGEN EN TUNNELS

Onze
producten

Op deze foto zie je een closeup van Thermoflex, de kleurvaste zelfherstellende toplaag die zorgt voor een veilig fietspad, plein en wandelpad

Thermoflex

KLEURVAST EN BLIJVEND STROEF

Op deze foto zie je een closeup van MicroAsfalt, het product dat we gebruiken voor asfaltonderhoud

MICROASFALT

Milieubewust asfaltonderhoud

NOxFF is een onzichtbaar product. Op deze afbeelding zie je daarom asfalt met daarop de tekst "-NOx"

nox off

Reduceert
stikstof

REFEreNTIES

ONZE PROJECTEN

Neem vrijblijvend contact met ons op:

Tom Schneider

Regio Zuid- & Oost-Nederland
Noord-Brabant, Limburg, Overijssel, Gelderland, Drenthe

06–11856796
t.schneider@possehl.nl

Patrick Roijers

Regio West-Nederland
Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Zeeland

06-29484003
p.roijers@possehl.nl