We zitten er bovenop!

Expert in toplagen

POSSEHL SPEZIALBAU

Fietst, rijdt of vliegt u regelmatig? Grote kans dat u ons bent tegengekomen! We brengen namelijk onze eigen coatings aan op landingsbanen, wegen, fietspaden en bruggen. Zo maken we de wereld elke dag een stuk veiliger en duurzamer. Ons werk zorgt ervoor dat mens, voertuigen en vliegtuigen meer grip hebben op de ondergrond, terwijl de infrastructuur ook nog langer meegaat. Dit doen we vanuit Duitsland, Oostenrijk en onze vestiging in Oosterhout. We zijn onderdeel van de divisie Special Purpose Construction van de POSSEHL Groep waardoor we veel expertise én productontwikkeling in eigen huis beschikbaar hebben.

POSSEHL Spezialbau Oosterhout

Vanuit Oosterhout zijn we voor wegen, fietspaden en bruggen vooral actief in Nederland en België. Als het gaat om toplagen en AGL installaties op luchthavens vind je ons in Europa, maar bijvoorbeeld ook in het Midden-Oosten. We werken voor gemeentes, provincies en aannemers, maar ook voor luchthavens en defensie.

Met een team van bijna 40 collega’s realiseren we de mooiste projecten. Elk jaar voorzien we een oppervlakte van 250.000m² tot 300.000 m² van een nieuwe toplaag. Of het nu gaat om asfaltonderhoud, rode fietssuggestiestroken, kleurrijke pleinen, mooie bruggen of veilige start en landingsbanen. We zitten er bovenop! 

Kwaliteit en veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel. Meer over onze certificeringen leest u hier.

WINST NAAR ONZE STICHTING

POSSEHL is geen beursgenoteerde organisatie. De aandeelhouder van de POSSEHL Groep is een stichting: de POSSEHL Foundation. Daardoor kunnen we de winst die wereldwijd door de bedrijven in de POSSEHL groep wordt verdiend, inzetten voor diverse goede doelen. De stichting investeert onder meer in kunst en cultuur, jeugdorganisaties, humanitaire hulp, duurzaamheid. Wilt u meer meer weten over de POSSEHL Foundation? U ontdekt het hier.

HISTORIE

Duitsland, Wiesbaden, 1956. Het was midden in de Koude Oorlog toen onze eerste ingenieur, Walter Symmangk, samenwerkte met de NASA om gecamoufleerde toplagen te ontwikkelen. Walter was de enige die wist hoe hij ze moest produceren. Dit leidde tot Antiskid, de coating die u vindt op elke luchthaven in de Benelux. POSSEHL Spezialbau maakte naam, waardoor uitbreiding naar de rest van de wereld een feit werd. In 1972 breidden we uit naar Nederland om vanuit hier de Benelux markt te bedienen. In 1989 brachten we Thermoflex op de markt, de zelfherstellende kleurvaste toplaag waarvan we inmiddels al veel vierkante meters hebben mogen aanbrengen in Nederland.

Contactformulier

Bij POSSEHL helpen we u graag verder. Voor vragen, opmerkingen of meer informatie kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.