Reparatie & onderhoud wegen

verleng levensduur van Asfalt & Beton

Voordelen

Reparaties & onderhoud

Veiligheid

Lagere CO2 uitstoot

levensduurverlengend

Al meer dan 40 jaar ervaring

Onderhoud & reparaties

Gladheid, scheuren, bulten, hobbels en andere oneffenheden in het wegdek verminderen het rijcomfort en nog veel belangrijker: de verkeersveiligheid. POSSEHL is een ervaren specialist in preventie en duurzaam herstel van schade bij beton- en asfaltoppervlakken in de meest uiteenlopende situaties. Door verschillende onderhoudsmaatregelen, kunnen we de levensduur van het wegdek aanzienlijk verlengen en gladheid, hobbels en oneffenheden verminderen. 

Asfalt behoud en herstel

De levensduur van asfaltdeklagen is de laatste jaren om verschillende redenen aanzienlijk verkort. Een belangrijk aspect hiervan is de veroudering van het bitumenbindmiddel dat al na enkele jaren tot herkenbare schade leidt. Rafeling en scheuren leiden tot kuilen en verdere beschadiging van de wegstructuur waardoor uiteindelijk een nieuwe asfaltdeklaag nodig is. Een kostbaar en tijdrovend proces dat kan worden voorkomen door de toepassing van Everphalt of bij tijdig ingrijpen kan worden uitgesteld door de toepassing van MicroAsfalt. 

Everphalt brengen we aan voordat er significante schade is ontstaan aan het asfalt. Zo wordt het bestaande bitumen van de asfaltverharding beschermd tegen natuurlijke veroudering zoals oxidatie, hitte en UV-straling. 

Met de toepassing van MicroAsfalt  corrigeren we scheuren, craquelé, rafeling en spoorvorming. Het verlengt de levensduur van bestaande asfaltwegen tot wel 10 jaar en beschermt het asfalt tegen veroudering.

Vrijliggende fietspaden renoveren

Niet alleen wegen zijn op een gegeven moment toe aan renovatie. Voor de veiligheid van de weggebruiker is het belang bij vrij liggende fietspaden misschien nog wel groter. We kunnen scheuren  en gaten opvullen en oneffenheden door bijvoorbeeld worteldruk egaliseren. Om het fietspad langdurig stroef te maken brengen we de zelfherstellende toplaag Thermoflex aan. Deze coating heeft een verwachte levensduur van meer dan 20 jaar waardoor fietsers veilig hun weg kunnen vervolgen. 

Beton reparaties

De reparaties van POSSEHL beginnen met een gedegen onderzoek naar de oorzaak van de schade. Vooral bij oudere constructies, zoals bruggen, betonwegen en kunstwerken, moet bij de restauratie vaak rekening worden gehouden met conserveringsaspecten. Een uitdagende taak waar wij niet alleen veel ervaring mee hebben maar ook gecertificeerd zijn (BRL 3201). Vervolgens bieden we u een maatwerkoplossing. Daarbij staan veiligheid, duurzaamheid en kostenbesparing bij ons hoog in het vaandel. Dit doen we onder meer door slimme oplossingen te bedenken, zuinig om te gaan met grondstoffen en rekening te houden met de levensduurverwachting. 

MEER INFORMATIE

Aanvragen

Wilt u meer informatie? Vul uw e-mail adres en/of uw telefoonnummer in wij reageren zo spoedig mogelijk terug!

Toepassingen voor

WEGEN, FIETSPADEN, BRUGGEN EN TUNNELS

Onze
producten

Op deze foto zie je een closeup van MicroAsfalt, het product dat we gebruiken voor asfaltonderhoud

MicroAsfalt

Milieubewust asfaltonderhoud

Op deze afbeelding zie je asfalt waar op de ene helft Everphalt is toegepast om het asfalt te conserveren en op de andere helft niet. Het verschil is minimaal.

Everphalt

PREVENTIEF ASFALT CONSERVEREN

Op deze foto zie je een closeup van Thermoflex, de kleurvaste zelfherstellende toplaag die zorgt voor een veilig fietspad, plein en wandelpad

Thermoflex

Kleurvast en blijvende Stroefheid

REFERENTIES

ONZE PROJECTEN

Neem vrijblijvend contact met ons op: