ice off

Milieubewust gladheid bestrijden

Al meer dan 30 jaar bewezen de beste toplaag

Lagere CO2
voetafdruk

Grote besparing op tijd en geld

Na aanleg binnen één dag begaanbaar

Wat is Ice OFF?

Ice Off is een milieuvriendelijk product om gladheid te bestrijden op wegen, paden en vliegvelden. Het voorkomt gladde wegen tot wel 60 uur en is dus veel efficiënter dan gewoon wegenzout. Doordat het product lang werkzaam is zijn minder mensen en materieel nodig om een gladheid te bestrijden. 

Daarnaast is het een milieubewuste oplossing: er zijn geen nadelige neveneffecten voor mens of milieu. Het is gemakkelijk biologisch afbreekbaar en heeft geen nadelige effecten op grondwater, planten of bomen. Daarnaast is Ice Off niet-corrosief, zodat er geen nadelige effecten zijn voor oppervlakken of metalen. 

Waar is het product van gemaakt?

Ice Off is afgeleid van het milieuvriendelijke calciummagnesiumacetaat (CMA). Dit wordt verkregen uit tarwekorrels, die via een fermentatieproces worden omgezet in azijnzuur en vervolgens geneutraliseerd tot een heldere, vloeibare substantie. CMA bestaat uit kalk, magnesium en azijnzuur, dit zijn stoffen die geen schade toebrengen aan het milieu. Het azijnzuur is gemakkelijk afbreekbaar en kalk en magnesium zijn natuurlijke voedingsstoffen die in de bodem voorkomen. In tegenstelling tot strooizout functioneert CMA ook als een soort meststof.

de Eigenschappen van Ice Off

  • effectief en efficiënt tot minus 32°C 
  • Niet corrosief
  • Vervuilt oppervlakte- en grondwater niet
  • Milieuneutraal en heeft het Scandinavische ecologische Swan-label
  • Gemakkelijk te gebruiken,  vereist geen geavanceerde apparatuur
  • Kan preventief worden toegepast en is effectief tot 60 uur na aanbrengen

Strooizout vs. Ice off

Strooizout bestaat uit chloridezouten, die schadelijk zijn voor flora en fauna. Daarnaast veroorzaakt het scaling en corrosie van cement- en bitumineus gebonden verhardingen. Jaarlijks worden duizenden tonnen strooizout over de Nederlandse wegen gestrooid. Dit zorgt voor miljarden euro’s schade aan milieu en infrastructuur. 

Possehl wereldwijd

ONZE HUIDIGE PROJECTEN