Herstel & Levensduur-Verlenging asfalt

Milieubewust en snel

Voordelen

Preventief onderhoud

Minder Ad Hoc Reparaties

Veilige wegen

Minder CO2 Uitstoot

goedkoper dan nieuw asfalt

Verleng de levensduur van asfalt

Al binnen twee jaar start de veroudering van asfalt door weersinvloeden en verkeers-bewegingen. Na 5 tot 7 jaar neemt de conditie van onbehandelde asfaltverharding af, er ontstaat rafeling, craquelé en scheurvorming wat kan zorgen voor onveilige situaties. De wegbeheerder moet deze problemen dan vaak ad hoc op te lossen. Dit is qua planning vaak onhandig en zeker niet gunstig voor de budgetten. POSSEHL heeft diverse oplossingen waarmee u het wegdek preventief kunt onderhouden om de levensduur te verlengen en zelfs schade aan het asfalt kunt repareren. Een milieubewuste oplossing waarmee u kunt besparen op  uw budget en vertragingen van weggebruikers kunt voorkomen.

een grafische weergave vam de conditie van asfalt volgens de pavement condition index (PCI) en de verschillende conserverings, behandel en herstelmogelijkheden

6 tot 10 keer goedkoper

Het aanbrengen van nieuw asfalt is een dure aangelegenheid, zeker als je daarbij alle indirecte kosten meerekent. Denk daarbij aan het schrijven van bestekken, het afzetten van de weg, tijdelijke markeringen aanbrengen, omleidingskosten en publicatiekosten. Preventieve levensduur verlengende onderhoudsmaatregelen zijn over het algemeen 6 tot 10 keer goedkoper dan het aanbrengen van nieuw asfalt.

Preventief & Herstel

Preventief onderhoud kan gedaan worden met Everphalt, een product dat de levensduur van asfalt met 7 tot 10 jaar verlengt. Everphalt breng je aan voordat er schade is ontstaan aan het wegdek. Het product kan iedere vijf jaar opnieuw kan worden aangebracht om de levensduur nog verder te verlengen. Is er al wel schade zoals scheuren, rafeling of craquelé ontstaan? Dit kunnen we herstellen met MicroAsfalt. Dit product verlengt daarnaast ook de levensduur van het asfalt tot wel 10 jaar. 

Milieubewuste Keuze

Het conserveren van het asfalt is een milieubewuste keuze door de besparing van grondstoffen. Daarnaast is er een flinke reductie van onder meer CO2 en stikstof uitstoot doordat minder asfalt hoeft te worden geproduceerd en aangebracht.

MicroAsfalt wordt op locatie koud bereid. De CO2-footprint is daardoor 50% lager dan bij heet asfalt. Daarnaast is het verbruik van primaire grondstoffen 80% lager. Bovendien werkt onze MicroAsfalt-machine op HVO100; deze brandstof stoot tot 90% minder CO2 uit tijdens gebruik. 

Binnen enkele uren Berijdbaar

Nieuw asfalt of zelfs een nieuwe asfaltdeklaag vergt veel geduld van de weggebruiker aangezien wegen soms wekenlang niet berijdbaar zijn. Preventief wegonderhoud gebeurt razendsnel. De weg is binnen 1 tot 2 uur weer berijdbaar! 

Advies nodig?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om meer te horen over de mogelijkheden van Everphalt en MicroAsfalt. We helpen u graag!

Onze
producten

Op deze foto zie je een closeup van MicroAsfalt, het product dat we gebruiken voor asfaltonderhoud

MicroAsfalt

Milieubewust Asfaltonderhoud

Op deze afbeelding zie je asfalt waar op de ene helft Everphalt is toegepast om het asfalt te conserveren en op de andere helft niet. Het verschil is minimaal.

EVERPHALT

Preventief Asfalt Conserveren

NOxFF is een onzichtbaar product. Op deze afbeelding zie je daarom asfalt met daarop de tekst "-NOx"

NOx OFF

Reduceert Stikstof

Referenties

ONZE PROJECTEN

Neem vrijblijvend contact met ons op: