Everphalt AsfaltBehoud

Verleng de levensduur

Wat is Everphalt?

Everphalt is een oplossing voor asfaltbehoud die wordt toegepast op het asfaltoppervlak voordat er significante schade is ontstaan.  Het is een kosteneffectieve verlenging van de verwachte (resterende) levensduur van het asfalt. Dankzij koude installatie is het een energiebesparend en emissievrij. De toepassing van Everphalt is een beproefde methode die we al meer dan 40 jaar toepassen.

Het belangrijkste actieve ingrediënt is gilsoniet een natuurlijke koolwaterstof of gefossiliseerde ruwe olie die meer dan 99% zuiver is. Het beschermt het bestaande bitumen van de asfaltverharding tegen natuurlijke veroudering zoals oxidatie, hitte en UV-straling. Daarnaast voorkomt Everphalt dat water het asfalt binnendringt en minimaliseert zo de schadelijke invloed ervan. 

Tegelijkertijd worden microscheurtjes en kleinere holtes opgevuld. De textuur van het wegdek verandert niet en zelfs verhardingen met open poriën verliezen hun gewenste eigenschappen niet.

 

Hoe werkt Everphalt?

Het bestaande asfaltoppervlak wordt geïnjecteerd met Everphalt. Dit doen we met een computergestuurd speciaal opritspuitapparaat dat gekalibreerd is volgens Europese normen. 

Het conserveermiddel dringt tot 10 millimeter in de bestaande toplaag en vormt een chemische verbinding met het bestaande bindmiddel. Het vangt asfaltenen en maltenen en vertraagt het chemische en fysische verouderingsproces. Denk hierbij aan oxidatie, temperatuurinvloeden en UV-straling Daarnaast vermindert het de uitloging van het asfalt en het binnendringen van water of gedeïoniseerde zoutoplossingen en verbetert het slijtagegedrag.

De weg kan al open voor verkeer na ongeveer 2 uur. Door het proces ongeveer elke vijf tot acht jaar te herhalen wordt de levensduur van het asfalt significant verlengd.

 

Meer Informatie?

Wilt u meer informatie over dit duurzame product? We vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op of vul het contactformulier in om meer te horen over Everphalt. 

Erik de leeuw

06-53174288 | e.leeuw@possehl.nl

Contactformulier